Monday, October 21, 2013

Weather talk

Joskus nuorempana hymähtelin ihmisille jotka puhuivat säistä ja perustivat elämänsä ilmojen varaan. Myöhemmin olen huomannut kuinka suuresti vuodenajat ja ilmat vaikuttavat elämäämme ja tähän tavalliseen arkeen. Niiden pitääkin vaikuttaa sillä kuka meistä voisi sanoa että elää ihan itse suunniteltua elämää ottamatta huomioon luonnon voimaa. Meillä ilmasto on aika leuto ja niitä vuodenaikojen vaihteluja pitää tarkkailla ehkä pikkuisen syvemmin mutta olisi aika röyhkeää kuvitella että ne eivät vaikuta jokapäiväiseen elämään. Luojan luoma luonto on todellakin päivittäisen ihmeen aihe. 

Vuodenajat ja ilmat tuovat myöskin rytmiä meidän elämään. Syksystä talveen, sitten kevääseen ja kesään ja taas uudelleen. Kuinka rikasta onkaan arki kun sitä elää juuri näin, säitten ja ilmojen mukaan. 

Joskus lapsena lauantai- iltoina saunan jälkeen isä kuunteli radiosta luontoiltaa ja siitä on jäänyt kivoja muistoja. Tänä iltana olimme ulkona ihailemassa kirkasta tähtitaivasta. Toivoin taas että osaisin opettaa enemmän lapsiani tunnistamaan nimeltä luonnon eläimiä, kasvia ja tähtitaivasta. Sen toiveen ansiosta olenkin laittanut itselleni toivomuslistaan muutaman uuden luontokirjan. Me voidaan sitten yhdessä oppia lisää.

Tänään pidin vapaa-aamun. Vaihdan lastenhoitoa joka toinen maanantai hyvän ystäväni kanssa- näin me molemmat saadaan joka toinen viikko pienen hetken tehdä ihan mitä mieli tekee. Itse pidin projektipäivän ja sain muutaman jutun syysmyyjäisiin vihdoinkin valmiiksi. Maalasin takantiilejä ja lähdin ulos aurinkoon kävelylle nauttimaan ilmoista (+17 C) Kuuntelin kaunista musiikkia hiljaisessa talossa. Ja lapsilla oli hauskat leikit kavereitten kanssa. Kiitos siitä!

Kuvat ovat viikonlopulta, meidän lenkki- ja leikkipaikoilta :)

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!