Thursday, December 5, 2013

Jack Frost's visit


Huurreukko kävi kylässä ja puhalsi oikein kunnon hönkäisyn. Pakkasta on ja punaisia poskia, valuvia neniä. Huurteinen maa rahisee jalkojen alla. Valoa, valoa, uskomatonta talven valkoista valoa!

Meillä aamulla kaivettiin piilosta lumivaatteet, haalarit ja hanskat. Nuorimmille löytyi molemmille toppahaalarit, ne me puettiin päälle ja käytiin pienellä aamulenkillä. Oi että olikin kivan raikasta. 

Toinen puoli takan tiiliseinää maalattuna, vielä olohuoneen puoli kesken. Hidasta on mutta aikansa arvoista, on lisännyt valoisuutta myös tänne sisätiloihin. Kaksipuoliseen vanhaan takkaan on vaikea löytää puulla lämmitettävää systeemiä joka lämmittäisi koko talon, eikä veisi lämmintä ilmaa piipusta ulos. Jouluksi haluaisin takkaan tulen...

Olemme seurailleet tiettyjen neitosten reissuja vanhalta seinään teipatulta kartalta, tulee samalla Suomi tutuiksi muillekin täällä. Ekapeli on ahkerassa käytössä ja lämpötiloja myöskin seurataan ja yritetään mielessä vaihdella ceestä äfffään ja toisinpäin ;)  Luulen että nyt on keskisuomessa suunnilleen sama lämpötila kun meillä, pikkasen miinuksen puolella.  

Uutta lankaa, uusi neule puikoilla. Siitä tulee "sunday sweater" joulun jälkeistä syntymäpäivää juhlistamaan. Eihän se ehdi valmistua ennen juhlapäivää, mutta yritetään kovasti. Ravelrystä ohjeet, hyvät ja yksityiskohtaiset, niitä on helppo seurata.

Meillä vietetään myös perjantaina yhden pojan iso kultainen 6v-päivä. Sitä onkin jo odotettu ja öitä laskettu sinnikkäästi monta viikkoa. Simon 6 ja Suomi 86, youtubista kuuluu veteraanien iltahuuto ja kauniita joululauluja:) Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! 

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!