Monday, February 11, 2013


Talvimarjat puissa ja ulkona on ihanan karua, talvista. Koleaa ja kylmaa, kosteaa. On helppo hengittaa. Puut ovat paljaita, ensimmaiset pensaat nupussa. Kavin sunnuntaikavelylla ja kylla sielta katsomalla loytaa jo kevaan, paivittain vaihtuvan luonnon. Tosiasiassa meillakin on nelja vuodenaikaa. Talvi on leuto, mutta se on joka tapauksessa erilainen kuin syksy tai kevat. Siihen meni vuosia ennen kuin sita oppi arvostamaan ja nyt en vaihtaisi kuitenkaan muuhun. (lapset sanovat etta kysytaanpa uudestaan kun ulkona tulee kaatamalla vetta.)  
Synttarikakku meni moneen suuhun jaateloineen. Taas saatiin yksi lapsista muistettua, iloiseksi pienella lahjalla ja laululla, mummon ja papan juhlistamalla vierailulla. Niin pienen yksinkertaisista asioista tulee kivoja muistoja lapsille.
  
Kavelyreissulta loytyi myoskin bambua! Autolla huristelen ohi paivittain enka ole koskaan ennen sita huomannut. Mieleen tuli heti etta miten tuota meidankin pihaan saisi? En edes tiennyt etta se kasvaa taalla. Se on niin kaunista.
 
 


3 comments:

  1. Syntymäpäiväonnittelut 12-vuotiaalle myös täältä Suomesta toivottaa Suomen mummo ja pappa!

    ReplyDelete
  2. Olen ihastellut käsitöitäsi Soili! Itselläni tulee syksyisin käsityöinto, mutta sitten se jossain vaiheessa lopahtaa. Nyt otin pitkästä aikaa esiin tuon kesken jääneen paulanauhan, jota värkkään noihin poronkoipikenkiini. Niistä toki olen vähän ylpeä; ei nekään aivan itsestään valmistuneet.

    Ja toiveista lapsillesi.. Ei sitä aina muistakaan, että se mitä yleensä pitää itsestään selvänä, on toiselle haaveissa. Ja päinvastoin. Täällä Lapissa pakkanen kyllä paukkuu ja nipistelee nenää sekä varpaita. Vaan nyt alkaa ihanasti kevätaurinko lämmittää. Ja sitä kesän valoisuutta sitten, kun aurinko ei laske ollenkaan! Sääskiä ei tietenkään kannata muistella.. Elämä on niin erilaista maapallon eri puolilla.

    Aurinkoa kevätpäiviisi! Jrt. pikkusisko-Heljä

    ReplyDelete
  3. Kiitos Helja! Aivan ihana kun kommentoit. Joskus tuntuu etta seinille "puhuu" taalla, vahan hassulta se tuntuu:) olisi kiva nahda niita kasitoitasi. Nauti siita lumisesta pohjolasta!

    ReplyDelete

Thank you for your comment!